Maribor 2012
20.08.2018

Razočarana gospodinja pri seksologu [31.8.2018 ob 22.00]

Razočarana gospodinja pri seksologu [31.8.2018 ob 22.00]

V tem gledališkem hitu, se seksolog Sigman Frojdeb (kotroverzni psihoanalitik Roman Vodeb) “loti” seksualno razočarane Lize Kurtz Potrebuješ (Uršula Soban) – oz. se ona “loteva” njega. V njunih odrskih dialogih mrgoli ogromno poučne seksualne pikantnosti - seveda v obliki (psihoanalitične) teorije (temelječe praksi) – v kateri se "najde" domala vsaka poročena ženska – beri: "razočarana gospodinja". Da ne bo pomote: na odru se ne dogaja nikakršna golota ali perverzna dotikanja.

Izvirnost in atrakcija igre »Razočarana gospodinja pri seksologu« je prav v teoretski poučnosti (in življenjskosti), kot se za Vodeba spodobi. Ne smemo pozabiti: Roman Vodeb se je odločil kot Sigman Frojdeb stopiti na gledališki oder zato, ker so mu resna predavanja – tudi o moških in ženskah (in seksualnosti) – domala onemogočena.

Kot zanimivost naj še namignemo, da Frojdeb, torej Vodeb, Lizo (Uršulo) tudi hipnotizira – in to resnično … No, tudi zapleše z njo – ker testiral njeno ženskost!

Gre za predstavo, ki ji gledališki poznavalci in strokovnjak napovedujejo še večjo gledališko odmevnost (beri: uspešnost) kot se je zgodila pri prvi Vodebovi predstavi “Lepotica in psihoanalitični zver”. Naslednjih 100 predstav bo zagotovo še bolj odmevnih kot prvih 50!

Predstava bo 31.8. ob 22.00 v Naskovem dvorcu.

PRODAJA KART: 30 in 31. 8 pri grajski gospodični na stojnici na Grajskem trgu in eno uro pred predstavo, ki bo po novem v dvorani NARODNEGA DOMA; MARIBOR