Maribor 2012

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci ŠpasFesta!

Veseli me, da vas lahko ponovno pozdravim na že tradicionalnem festivalu ŠpasFest, ki bo tudi letos ob koncu poletnega časa obujal življenje v starem mestnem jedru.

V letu 2012, ko je mesto Maribor gostil prestižen naslov

Evropska prestolnica kulture 2012, je bi festival ŠpasFest kot eden pomembnejših festivalov v mestu ter predstavljal del mozaika prireditev, ki so bile izpeljane v okviru tega pomembnega projekta. Danes, ko zavoda EPK na žalost več ni več, se moram v imenu ekipeŠpasFesta zahvalit izključno sponzorjem in donatorjem. To so družbeno odgovorna podjetja, ki tudi zaradi vlaganja v kulturo v slovenskem prostoru uživajo velik ugled. Hvala vam sponzorji in donatorji, brez vas ne bi bilo ŠpasFesta.

Vsako leto predstavimo kakšen nov projekt, letos bosta to»Kuh'na s projektom CHEF-LA / izgovorjavašefla/po domače - malo drugače« in projekt ŠpasPles s sloganom "Naj bo Špas, naj bo ples, naj bo ŠpasPles".

Vse partnerje v projektu ŠpasFest družijo skupne misli in besede ki jih je zapisala vodja projekta Chefla:

Smo skupinica intuziastov, ki nam je mar!
Mar za mesto, ki se kobaca v zaspanosti in otopelosti,
mar za ljudi v mestu, ki se vedno znova in znova razveselijo dogodkov in prireditev, mar za goste in turiste,ki želijo spoznati Maribor in njegove prebivalce.
Zato se projekti na festivalu ŠpasFest združujejo in dajejo občutek topline in domačnosti.


Obiskovalcem ŠpasFest-a, želim obilo užitkov ob spremljanju dogodkov na Špasfestu, prijetno druženje na (pre)kratkem festivalu, z odlično in primerno vsebino za staro mestno jedro Maribora.

 

 

Tatjana Mileta direktorica GIZ-a