Maribor 2012

PROGRAM
PO DNEVIH

Oglejte si program po dnevih in najdite prireditve zase.

Petek, 31.08.2018

celodnevni dogodek

od 10:00 do 20:00

Grajski trg

Srednjeveška tržnica;

od 10:00 do 20:00

Grajski trg

Srednjeveški tabor; tabor s stojnicami, srednjeveški šotori in otroški vrtiljak, grajski pisar,dvorski norček, animacijski program za najmlajše(viteštvo, orožarstvo, pravljičarstvo, papirništvo.

dopoldanski dogodek

popoldanski dogodek

od 17:00 do 18:00

Grajski trg

Dacepainting; grajski trg in ulice mestnega jedra - avtor Rihard Bandelj Riki z njegovo vizijo srednjeveške ženske v kombinaciji s facepaintingom.

od 17:00 do 19:00

Grajski trg

Brata Malek, Cirkuška predstava; žongliranje klovnov in dvorskih norčkov.

od 18:30 do 19:00

Ulice v starem jedru Maribora

Srednjeveška povorka; s predstavitevitvijo viteškega reda Templarji.

večerni dogodek

od 19:00 do 19:15

Grajski trg

prihod v Avstroogarske kočije in predstavitev Grofa - Grofice iz gradu iz Štatenberg;

od 19:15 do 19:30

Grajski trg

uradna OTVORITEV festivala ŠpasFest 2018;

od 19:30 do 20:00

Grajski trg

Mini Španska Feria; Živa & Los Tacones. Flamenko ima nešteto različnih odtenkov, ki v nas vzbujajo raznorazne občutke, zato rdeča, oranžna, modra, zelena, črna in še mnogo več.

od 20:00 do 23:00

Grajski trg

Koncert društva - Grajski trg, duo Happy Vibe; Duo Happy Vibe sestavljata dve dekleti, Julija »Julie« Fajhtinger (vokal, kitara) ter Tajana Novak (cajon, spremljevalni vokal). Izvajata pester repertoar zimzelenih skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki. Zanimivost dueta je tudi to, da sta obe članici izobraženi glasbenici in pedagoginji – Julija je profesorica glasbene pedagogike, Tajana pa akademska glasbenica – tolkalistka ter profesorica tolkal. Njun cilj je podati publiki edinstveno glasbeno izkušnjo in jo napolniti s pozitivno energijo.

od 22:00 do 23:00

Velika dvorana v Narodnem domu

Satirična komedija ( smao za 18+), velika dvorana v Narodnem domu, avtor Roman Vodeb in Uršula Soban; Velika uspešnica - hit duokomedija samo za odrasle! Predstava, ki je ne zdrži vsak! V Ljubljani razprodana kar 17x zapored.  Najbolj pikantna duokomedija, samo za odrasle, govori o seksu, denarju in odnosih ter vsem, kjer vas "čevelj" žuli, kako osvajati nasprotni spol, zakaj črna mačka prinaša nesrečo in dimnikar srečo, o simboliki rdeče barve: nohtov, zvezde, embalaže piva, v čem je razlika med deloholikom in alkoholikom in še mnogo več. V tem gledališkem hitu se Sigman Frojdeb (Roman Vodeb) "loteva" razočarane gospodinje Lize K. P. (Uršula Soban) oz. se ona "loteva" njega. V njunih odrskih dialogih mrgoli ogromno poučne seksualne pikantnosti, različnih pogledov na življenje, odnose in seks. Posebnost predstave je tudi začetno sproščanje z odrsko hipnozo in zaključni paritveni ples.  Satirična komedija, ki je velik gledališki hit, saj jo je na 57 ponovitvah videlo že preko 7.500 gledalce