Maribor 2012
31.07.2012

NOVOLETNE PRIREDITVE

NOVOLETNE PRIREDITVE

Gospodarsko interesno združenje že vrsto let izvaja en del prednovoletnih prireditev v Mariboru,z namenom dopolnitve prednovoletnega vzdušja v starem mestnem jedru Maribora.

V l.2004 smo izvedli VELIKI MIKLAVŽEV KONCERT 2004 na Glavni trgu Maribor z donacijo enega od članov Giz-a v vred. 1 mio. SIT za Mladinski doma v Mariboru. Nastopajoči: ALYA, MIRAN RUDAN, IVANA BRKIČ, PETER JANUŠ, FUNKY TINA, ROK KOSMAČ , SKUTER... Ciljna skupina so bilil otroci in mladina od 8 - 30 let in vsi naključni obiskovalci mesta
V naši organizaciji GIZ-a so l.2005 na Trgu Svobode v Mariboru na drsališču nastopili otroški, šolski in odrasli pevski zbori, godba na pihala, cerkveni kori, veliko pa je koncertov za otroke in mladino v izvedbi Rudi Šantla, OŠ Bratov Polančičev, Glasba iz srca za dušo - Clavdija, Anita Kralj, Melita Golob, zbor NKBM.....
Vsako soboto v decembru 2006 so mestno jedro obiskali Božički (10), ter v popoldanskem času in z simboličnimi darili sponzorjev in donatorjev obdarili in nagradili tiste, ki uživajo ob sprehodih in nakupih v mestnem jedru.
Organizirali smo po tri krajše koncerte z namenom podaljševanja delovnega časa v decembrskih sobotah.
BOŽIČKI NAPADAJO MESTO jeprireditev , ki jo GIZ-Stari Maribor organiziral tudi v decembru 2007. Z simboličnimi darili smo obdarili vsako soboto v mesecu obiskovalce mestnega jedra in varovance Mladinskega doma v Mariboru.Simbolična darila so prispevali Zavod za turizem Maribor, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Giz-stari Maribor.